Η λύση στο πρόβλημα VPN PPTP & iOS 4.3.x

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για μια δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εκδόσεις 4.3.x του iOS κατά την σύνδεση τους σε VPN με PPTP πρωτόκολλο επικοινωνίας. Σε συνδυασμό με το τμήμα Hardware της Netcom Integrator, βρήκαμε την λύση!

Αρχικά θα πρέπει να πούμε που η υλοποίηση έγινε με την χρήση ενός PC, το οποίο στήθηκε ως linux based VPN server με PPTP πρωτόκολλο επικοινωνίας – οπότε εκεί δεν μπορούμε να πούμε πολλά στο παρόν post. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ο πάροχός σας, στην εκάστοτε περίπτωση.

Εμείς χρησιμοποιούμε την Vodafone, και μετά από κουβέντα που κάναμε με το τεχνικό τμήμα, ανακαλύψαμε πως τα προφίλ, webonly.vodafone.gr & internet.vodafone.gr, έχουν πρόβλημα στην σύνδεση γενικότερα σε VPN και η λύση που μας πρότεινε το τεχνικό τμήμα της Vodafone, ήταν να αλλάξουμε το προφίλ του κινητού δικτύου δεδομένων της συσκευής μας σε wap.vodafone.gr.

Τα δύο παραπάνω προφίλ το οποίο ΔΕΝ λειτουργούν στην περίπτωση που προσπαθήσετε να συνδεθείτε και θα λειτουργήσουν προς το τέλος του μήνα – για όσους θέλουν να συνδεθούν μέσω αυτών σε VPN με PPTP πρωτόκολλο επικοινωνίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Αν γενικότερα αντιμετωπίζεται προβλήματα με VPN servers – είτε σχετικά με το setup του server, είτε με το κινητό δίκτυο δεδομένων της συσκευής σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε ποια είναι η λύση που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*