Όλες οι απαντήσεις σχετικά με το Mobile TV της Vodafone!

Στο προηγούμενο post, σας ενημερώσαμε για την υπηρεσία που σας παρέχει η Vodafone για παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων στο iPhone, έχοντας έτσι την δυνατότητα να δούμε Mega, ANT1, Alpha, Star Channel, Mad TV & ERT Sat, ενώ μπορούμε να δούμε και το NovaSports mobile – το οποίο περιλαμβάνει μια διαλογή των NovaSports 1,2 & 3. Εμείς δοκιμάσαμε την υπηρεσία – και για την ακρίβεια, είδαμε έναν ζωντανό αγώνα της Premier League μέσω του NovaSports mobile -, μιλήσαμε με ένα εκπρόσωπο της εταιρείας και είμαστε εδώ για να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες.

Πως θα κάνω την εγγραφή;

Για την πρόσβαση στο Novasports mobile, στέλνετε ένα δωρεάν SMS με την λέξη NOVA στο 1222. Για την πρόσβαση στα υπόλοιπα κανάλια, στέλνετε ένα δωρεάν SMS με την λέξη TV στο 1222. Μόλις λάβετε την απάντηση με το link, θα πατήσετε επάνω του για να ανοίξει η σελίδα στο Safari app.

Δεν θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι μέσω wifi. Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο 3G δίκτυο της Vodafone, αλλιώς δεν θα λειτουργήσει. Εκεί θα πρέπει να επιλέξετε το πακέτο το οποίο επιθυμείτε – συνδρομή ανά εβδομάδα ή ανά μήνα. Στην περίπτωσή μας, εμείς επιλέξαμε τα 6.15 Ευρώ για ένα μήνα του NovaSports mobile. Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε τις χρεώσεις στο προηγούμενο post. Η χρέωση έγινε αυτόματα – χωρίς την χρήση κάποιας πιστωτικής κάρτας – , άρα λογικά θα χρεωθεί το συμβόλαιο στο οποίο ανήκει ο τηλεφωνικός αριθμός – οπότε οι χρήστες καρτοκινητής λογικά δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας. Σύμφωνα με το μήνυμα που λάβαμε η χρέωση θα είναι επαναλαμβανόμενη, εκτός και αν επιλέξουμε εμείς την διακοπή της.

Στην συνέχεια ο Safari θα μας δώσει τις διαθέσιμες επιλογές, ποια παιχνίδια δηλαδή είναι διαθέσιμα – ή ποιες εκπομπές στην περίπτωση που επιλέξετε την υπηρεσία με τα υπόλοιπα κανάλια. Επιλέγετε αυτό που θέλετε να δείτε και άμεσα θα παίξει στο iPhone σας!

Υπάρχει επιπλέον χρέωση εκτός της συνδρομής;

Δώστε προσοχή στην παρακάτω σημείωση της ανακοίνωσης:

Για την παρακολούθηση του προγράμματος όλων των καναλιών από το κινητό σου από το Vodafone live!/ MyWeb με την χρήση του APN wap.vodafone.gr δεν υπάρχει χρέωση χρήσης δεδομένων, ενώ με την χρήση των APNs webonly.vodafone.gr και internet.vodafone.gr υπάρχει κατανάλωση δεδομένων ανάλογα με το πρόγραμμα χρήσης του συνδρομητή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Vodafone, η χρήση της υπηρεσίας με την χρήση του APN wap.vodafone.gr δεν είναι εφικτή μέσω του iPhone. Άρα κάνοντας χρήση του data plan σας, θα χάσετε μέρος του πακέτου που διαθέτετε κάθε μήνα – και στην ακόμα χειρότερη περίπτωση, θα χρεωθείτε επιπλέον αν δεν διαθέτετε data plan. Για να έχετε μια εικόνα της κατανάλωσης του data plan σας, μια ώρα – 60 λεπτά – ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μας κατανάλωσε περίπου 100 ΜΒ. Στην δική μας περίπτωση, με το πάγιο που μας δίνει 3 GB μηνιαίως, άνετα μπορούμε να δούμε τους αγώνες που μας ενδιαφέρουν. Καλά θα κάνετε να το ελέγξετε και εσείς πάντως, καθώς από πρόγραμμα σε πρόγραμμα μπορεί να υπάρξει αισθητή μεταβολή.

Σύμφωνα με κάποιον φίλο – αν και εμείς δεν το δοκιμάσαμε – για να μην καταναλώνετε δεδομένα, μπορείτε να κάνετε χρήση του APN wap.vodafone.gr. Αν εσείς το δοκιμάσατε, ενημερώστε μας σχετικά.

Τι λέει από ποιότητα; Μπορώ να δω το πρόγραμμα στην τηλεόρασή μου;

Αν και γίνεται λόγος για HD, στην πράξη το Novasports mobile παίζει στα 480 x 320 και ο αριθμός των FPS δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Σε γενικές γραμμές πάντως, μπορείτε να δείτε έναν αγώνα ικανοποιητικά, χωρίς κολλήματα και προβλήματα.

Εμείς συνδέσαμε το iPhone με την τηλεόρασή μας με την βοήθεια του Apple Composite AV Cable και είδαμε τον αγώνα αρκετά καλά. Φυσικά η ποιότητα της εικόνας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά επαναλαμβάνουμε πως έτσι μπορείτε χωρίς κολλήματα και προβλήματα, να δείτε έναν αγώνα ικανοποιητικά.

Έχετε τυχόν άλλες αποριές; Αφήστε μας ένα σχόλια και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό. Καλές… τηλεθεάσεις!

3 comments

  • 26/04/2011 at 18:16 // Reply

    Δουλευει μεσω AirPlay η υπηρεσια; Ειναι δυνατη δηλαδη η αποικονιση του σηματος σε tv μεσω appletv2;

    • 26/04/2011 at 18:19 // Reply

      Δυστυχώς όχι. Το σύμβολο του Air Play που βλέπεις στο screenshot αφορά την μεταφορά του ήχου στο Bluetooth ακουστικό…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*