Skyfire: Web browser με δυνατότητα εκτέλεσης Flash videos

To Skyfire είναι ο μόνος τρόπος για να απολαύσετε τα εκατομμύρια των Flash videos που υπάρχουν στο web με το iPhone ή το iPod Touch σας. Πραγματοποιήστε την περιήγηση σας σε αγαπημένα sites και… «ξεκλειδώστε» το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει: αστεία clips, αθλητικά, ειδήσεις κ.λ.π. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε το δίκτυο εύκολα, χρησιμοποιώντας εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης – Facebook και Twitter -, ενώ μπορείτε να έχετε πρόσβαση με ένα κλικ στον «τοίχο» σας στο Facebook, την στιγμή που κάνετε περιήγηση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

• Εκατομμύρια Flash videos σας περιμένουν – κάθε μέρα, χωρίς όρια!
• Η γραμμή εργαλείων «SkyBar» σας παρέχει πρόσβαση με ένα κλικ στα βίντεο και το σχετικό περιεχόμενο.
• Be social: Μοιραστείτε τα νέα σας μέσω Facebook και το Twitter.
• Κρατήστε επαφή: Το νέο «QuickView» σας επιτρέπει να δείτε τον τοίχο σας στο Facebook, με ένα κλικ.
• Tabs, αναζήτηση, sharing, σελιδοδείκτες, ιστορικό κ.λπ.
• Αναζήτηση βίντεο, με επιλογή αναζήτησης που σας βοηθά να βρείτε γρήγορα τα βίντεο για το θέμα που ψάχνετε.
• Desktop & mobile επιλογή πλοήγησης – δίνοντας σας μεγαλύτερη δυνατότητα αναζήτησης βίντεο.
• Private browsing επιλογή: Περιήγηση που δεν έχει ιστορικό και cookies.
• Κάντε κλικ στο κουμπί «Explore» για σχετικά βίντεο, ειδήσεις, φωτογραφίες και tweets!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

• Flash παιχνίδια και εφαρμογές δεν υποστηρίζονται – δεν υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για το iPhone ήδη;
• Hulu περιεχόμενο ΔΕΝ υποστηρίζεται, αλλά υποστηρίζονται δεκάδες άλλα premium sites.
• Η λίστα των υποστηριζόμενων sites αυξάνεται καθημερινά.
• Μπορεί να χρειαστούν 15 με 25 δευτερόλεπτα για να φορτώσει τα βίντεο.

Τιμή εφαρμογής 2.39 Ευρώ.

iTunes link – Δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν!

Άποψη iAppsHellas: Όταν έγινε γνωστό πως κάποια εφαρμογή θα μας έδινε την δυνατότητα να δούμε Flash περιεχόμενο, πολύς κόσμος έσπευσε να διαβάσει για την εφαρμογή. Βέβαια, στην συνέχεια η χαρά μας μετριάστηκε καθώς η αναπαραγωγή περιλάμβανε μόνο Flash βίντεο. «Ας είναι», είπαμε και περιμέναμε. Μόλις η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη τρέξαμε να την αγοράσουμε – και δεν είμαστε και οι μόνοι.

H εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ούτε στο ελληνικό, αλλά ούτε και στα υπόλοιπα App Store. Η εφαρμογή δεν «κατέβηκε» επειδή παραβίασε κάποιους όρους, αλλά επειδή ήταν πάρα πολύ δημοφιλής, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη αυτή την στιγμή προς πώληση.

Skyfire for iPhone has been received with unbelievable enthusiasm. Despite our best attempts and predictions, the demand far exceeds our initial projections.

The user experience was performing well for the first few hours, but as the surge continued, the peak load on our servers and bandwidth caused the video experience to degrade.
Thus we are effectively ‘sold out’ and will temporarily not accept new purchases from the App Store. We are working really hard to increase capacity and will be accepting new purchases from the App Store as soon as we can support it.

We are very grateful for the demand. Within 5 hours, Skyfire for iPhone became the top grossing app, the third highest paid app overall and the top application in the Utilities category. Wow!
Please bear with us as we bring our capacity in line with the incredible demand – stay tuned.

Thanks, Robert.

Μιας και προλάβαμε λοιπόν, είπαμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Αρχικά θα πρέπει να πούμε πως πρόκειται για μια πολύ ποιοτική υλοποίηση που άνετα μπορεί να παραμερίσει τον Safari. Προσφέρει πολλές ευκολίες στην πλοήγηση – ενώ φαίνεται πιο γρήγορος και ελαφρύς.

Το καυτό ερώτημα όμως είναι πως παίζει τo Flash περιεχόμενο. Αν και αποτελεί την μόνη λύση, είναι πολλά τα site που δεν υποστηρίζονται ακόμα. Για παράδειγμα, αν δοκιμάσετε την Web TV του Sport FM, προς το παρόν δεν παίζει. Αλλά, ενώ τα videos του goal4replay αρχικά δεν έπαιζαν, στην συνέχεια άρχισαν να ανοίγουν κανονικά!

Αυτό δείχνει πως πραγματικά η λίστα με τα υποστηριζόμενα sites μεγαλώνει κάθε ημέρα. Η ποιότητα της εκτέλεσης των video δεν είναι εφάμιλλη με τα video που τρέχουν χωρίς μετατροπή. Αν θέλετε να παίξετε ένα HTML5 video χωρίς μετατροπή, μην το ανοίξετε μέσω του «SkyBar», απλά πατήστε επάνω στο video για να παίξει άμεσα.

Παρά το γεγονός πως η μικρή λίστα συμβατότητας αφήνει αρκετό περιεχόμενο εκτός, η εφαρμογή μας έδωσε την δυνατότητα να «δούμε» κάποια videos που δεν μπορούσαμε προηγουμένως, ενώ πραγματικά οι δημιουργοί προσθέτουν sites καθημερινά.

Την προτείνουμε χωρίς δεύτερή σκέψη – μόλις γίνει διαθέσιμη και πάλι…

Συζήτηση στο Applemania forum

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*