Δέκα χρόνια iAppsHellas!

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο… είναι πλέον μια δεκαετία! Σαν σήμερα το 2010 ανεβάσαμε το πρώτο μας άρθρο, προσπαθώντας να σας μεταφέρουμε την καθημερινότητα μας, τόσο σαν χρήστες, όσο και σαν Developers του iOS, μέσα από το blog μας. Πλέον συνεχίζουμε μέσα από διάφορες επιτυχημένες συνέργειες, δημιουργώντας νέες υλοποιήσεις και συνεχίζοντας την εκπαιδευτική μας δράση.

Την σεζόν 2019-2020 συνεχίσαμε την ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Ευγενίδου, καθώς μια σειρά από εργαστήρια σχετικά με την Python πραγματοποιήθηκαν στον άρτια εξοπλισμένο χώρο του ιδρύματος, προσφέροντας τη δυνατότητα σε μαθητές να έλθουν για πρώτη φορά σε επαφή με μια αντικειμενοστραφή γλώσσα. Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που προχωρήσαμε σε υλοποίηση των ίδιων εργαστηρίων μέσω Webex, εξαιτίας της πανδημίας και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά άριστα. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν και παιδιά εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής!

Σε ότι αφορά το οικοσύστημα της Apple, μπορέσαμε να παρουσιάσουμε μέσω επιλεγμένων webinars ένα ανανεωμένο περιεχόμενο, καλύπτοντας την γλώσσα Swift 5, το Xcode 11 και το iOS 13. Το υλικό των μαθημάτων στην δική μας περίπτωση προερχόταν από διάφορες πηγές και μεταξύ των άλλων περιελάμβανε τα αναλυτικά παραδείγματα του κώδικα που παρουσιάσαμε στα σεμινάρια, τα links των σχετικών βιβλίων που έχει κυκλοφορήσει η Apple και μια σειρά από δικές μας υλοποιήσεις, που είναι ήδη διαθέσιμες στο App Store.

Όλα τα διαδικτυακά hands-on webinars υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Enginius, δίνοντας έτσι την δυνατότητα της εκμάθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από την ευκολία του γραφείου ή του σπιτιού τους, ενώ τα παιδιά ήταν ήδη εξοικειωμένα καθώς βασιστήκαμε στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και από το Υπουργείο Παιδείας για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η iAppsHellas πέραν του blog, υλοποιεί για το iOS και το Android και τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει μια σειρά από διάφορα projects, άλλα με το δικό μας Developer Account και άλλα για λογαριασμό τρίτων. Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μια ολοκληρωμένη σχεδίαση και να υλοποιήσουμε εξ αρχής οποιαδήποτε native εφαρμογή – χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες αιχμής -, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες και θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Εξακολουθούμε να σας ενημερώνουμε για τα νέα του χώρου, δίνοντας έμφαση στις μουσικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο iOS, μεταφέροντάς σας και τις προσωπικές μας εντυπώσεις από τα διαθέσιμα apps. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και ελπίζουμε πως θα σας κρατάμε συντροφιά και την επόμενη χρονιά, μέσα από τις σελίδες του blog μας, μέσα από την iOS εφαρμογή, αλλά και μέσα από την παρουσία μας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Χρόνια πολλά iAppsHellas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*