Αυτό είναι το νέο iOS 14!

Στην χθεσινή παρουσίαση του WWDC 2020 μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα, αλλά εμείς σήμερα θα εστιάσουμε στο επερχόμενο iOS 14, το οποίο έρχεται με σειρά από αλλαγές, που κάποιες φορές πάντως μας θύμισαν και ένα άλλο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές. Οι παρεμβάσεις λοιπόν ξεκινάνε από το App Library που θα βρίσκεται στην τελευταία σελίδα της home screen…

…και θα έχει σαν σκοπό να αποσυμφορήσει τη συσκευή από τα πολλά εικονίδια και τους φακέλους, ενώ για πρώτη φορά ο χρήσης θα μπορεί ακόμα και να κρύβει εφαρμογές από τη home screen. Επιπλέον το iOS 14 θα υποστηρίζει widgets στη home screen σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, καθώς και την λειτουργία picture-in-picture με δυνατότητα της μετακίνησης και αυξομείωσης του μέγεθος του παραθύρου.

Μία ακόμη πολύ σημαντική προσθήκη είναι και τα App Clips, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τμήματα κανονικών εφαρμογών, που θα εμφανίζονται στην οθόνη όταν τα χρειάζεται ο χρήστης. Αφού ολοκληρώσει την διαδικασία, ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει την πλήρη εφαρμογή ή να μην ασχοληθεί καθόλου, αν δεν την χρειάζεται πραγματικά!

Σε ότι αφορά τώρα αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, η νέα εφαρμογή Translator θα συνεργάζεται άμεσα με τον ψηφιακό βοηθό Siri και θα επιτρέπει την μεταγλώττιση της ομιλίας σε πραγματικό χρόνο.

Στα Apple Maps προστίθεται η επιλογή για ποδηλασία, όπως και της εύρεσης της καλύτερης δυνατής διαδρομής που να περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ το Apple CarPlay αποκτά νέες επιλογές για wallpapers και περισσότερες κατηγορίες εφαρμογών. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά στη συνεργασία με τη BMW για τη δυνατότητα ξεκλειδώματος και οδήγησης της νέας σειράς 5 με το iPhone να αντικαθιστά το κλειδί του αυτοκινήτου!

Τέλος στην εφαρμογή Messages ο χρήστης θα μπορεί να καρφιτσώνει τις σημαντικές συνομιλίες για να φαίνονται στο επάνω μέρος, θα υποστηρίζονται threads και mentions στις ομαδικές συνομιλίες, αλλά και περισσότερα Memoji και νέα animations. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες συσκευές θα είναι συμβατές με το iOS 14:

– iPhone 11
– iPhone 11 Pro
– iPhone 11 Pro Max
– iPhone XS
– iPhone XS Max
– iPhone XR
– iPhone X
– iPhone 8
– iPhone 8 Plus
– iPhone 7
– iPhone 7 Plus
– iPhone 6s
– iPhone 6s Plus
– iPhone SE (1st generation)
– iPhone SE (2nd generation)
– iPod touch (7th generation)

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πατώντας εδώ, ενώ αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*