Γιατί η Apple επιμένει στην ανανέωση των εφαρμογών…

Σήμερα λέμε να κάνουμε μια αναφορά στην υποχρεωτική ανανέωση των εφαρμογών – μία πολιτική της Apple που υποχρεώνει τους Developers να μην αφήνουν για χρόνια μια υλοποίηση χωρίς αναβαθμίσεις. Σαν Developers είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να ελέγχουμε και να εκσυγχρονίζουμε τις εφαρμογές μας. Σαν χρήστες όμως είχαμε πρόσφατα μια όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία και θα θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιούμε για ζωντανές εμφανίσεις το Bias FX – το οποίο προσφέρει σειρά από ενισχυτές και FXs σε κιθαρίστες και μπασίστες. Θέλοντας να βελτιώσουμε τον ήχο μας, πρόσφατα αρχίσαμε το Fiddlicator, έναν Impulse Response Loader για το iOS. Για να το χρησιμοποιήσουμε, στέλνουμε το σήμα του Bias FX στο Fiddlicator, μέσω του AudioBus – περισσότερα θα βρείτε πατώντας εδώ.

Μία εξίσου ενδιαφέρουσα και αντίστοιχη υλοποίηση είναι το AmpKit, το οποίο έχει αρκετά καλούς ήχους. Όταν όμως δοκιμάσαμε να συνδέσουμε το AmpKit με το Fiddlicator μέσω του AudioBus, τότε άρχισαν τα κρασαρίσματα. Παρότι η εφαρμογή είναι μέσα στις συμβατές εφαρμογές του AudioBus, μετά από λίγο ξεκινά ένας στατικός θόρυβος. Διαπιστώσαμε πως το AmpKit έχει δύο χρόνια να αναβαθμιστεί. Μια αναβάθμιση θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά προφανώς οι δημιουργοί δεν έχουν ασχοληθεί, καθώς σαν standalone η εφαρμογή δεν παρουσιάζει προβλήματα.

Έχουμε σκοπό να επικοινωνήσουμε και με τους δημιουργούς, αλλά το θεωρήσαμε σκόπιμο να το αναφέρουμε και στο blog μας. Και το άσχημο είναι πως το ηχόχρωμα της εφαρμογής είναι πραγματικά καλό. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πιο πάνω links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*