Μαθαίνω να προγραμματίζω σε Swift στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εργαστηρίων που υλοποιούμε σε συνεργασία με το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου και την Enginius, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το νέο εργαστήριο με τίτλο Μαθαίνω να προγραμματίζω σε Swift. Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Swift

…μία εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων γλωσσών στον κόσμο, προϊόν της Apple, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές δομές δεδομένων, καθώς και τις δομές ελέγχου. Επίσης θα καλυφθούν συναρτήσεις εισόδου και εξόδου δεδομένων, καθώς και βασικοί αλγόριθμοι.

Τέλος θα σχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν ένα παιχνίδι, αλλά και μία εφαρμογή εμφάνισης τρέχουσας θερμοκρασίας, μέσω της οποίας θα έρθουν σε επαφή και με άλλες σημαντικές έννοιες, όπως τις υπηρεσίες διαδικτύου (web services) και τη μορφή ανταλλαγής δεδομένων JSON.

Το εργαστήριο αφορά σε νέους από 12 έως 18 ετών και αποτελείται από τέσσερις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View“, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πιο πάνω links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*