Θα έχει 2 κάμερες στο μέλλον το Apple Watch(!?)

Το σημερινό post θα μας πάει λίγο πίσω, καθώς αν είστε από μία ηλικία και επάνω θα πρέπει να θυμάστε τον Knight Rider με τον KITT και το σχετικό ρολόι του πρωταγωνιστή. Και μιλάμε για το ρολόι, καθώς το appleinsider έκανε μια αναφορά σε ένα Apple Watch που θα περιλαμβάνει δύο κάμερες για λήψη φωτογραφιών, κάτι που θα έκανε την χρήση του Apple Watch να θυμίζει σε πολλά το ρολόι του David Hasselhoff.

According to a patent granted to Apple by the U.S. Patent and Trademark Office on Tuesday, the tech giant is looking to broaden the feature set of its wearable by incorporating a novel camera system capable of automatically cropping in on subject matter, tracking objects like a user’s face and generating angle-adjusted avatars for FaceTime calls.

Χρησιμοποιώντας δύο ευρυγώνιες κάμερες το ρολόι μεταξύ των άλλων θα είναι σε θέση να παρακολουθεί με ακρίβεια το πρόσωπο του χρήστη από δύο πλευρές, να συνδυάζει και τις δύο εικόνες και να δημιουργεί μια ρεαλιστική απεικόνιση του προσώπου, σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον μια υλοποίηση με δύο κάμερες θα μπορεί να επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούν σχετικά ελεύθερα τα χέρια τους, χωρίς να ανησυχούν ότι ο συνομιλητής τους στο FaceTime δεν θα τους βλέπει. Και αν ο συνομιλητής τους χρησιμοποιεί και αυτός ένα Apple Watch, τότε θα μπορούν να βλέπουν και οι δύο σωστά το πρόσωπό του άλλου.

Φανταστείτε τώρα τι άλλες εφαρμογές θα μπορούσε να έχει το μελλοντικό Apple Watch. Δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή, αλλά σίγουρα τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα τεχνολογικό θαύμα που στα νιάτα μας το βλέπαμε μόνο σε ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την σχετική πατέντα θα βρείτε πατώντας εδώ, ενώ αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*