Έρχεται η λύση για το Beautygate με το iOS 12.1

To πρόβλημα που ακούει στον όρο «Beautygate» – τα φίλτρα καλλωπισμού που χρησιμοποιούν οι εταιρείες στις κάμερές τους, φίλτρα που η Apple πάντα επέμενε ότι δεν χρησιμοποιεί -, φαίνεται πως θα διορθωθεί με την έλευση του iOS 12.1. Η εμπρόσθια κάμερα του iPhone XS έχει επικριθεί για την υπερβολική λείανση που παρουσιάζει η επιδερμίδα των εικονιζομένων στις φωτογραφίες του.

Η Apple φαίνεται να έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και η έκδοση iOS 12.1 θα διορθώσει το σφάλμα που εντοπίστηκε στο έξυπνο σύστημα της HDR κάμερας και έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικά… καθαρές φωτογραφίες από την κάμερα των iPhone XS και iPhone XR. Το Smart HDR επιλέγει λανθασμένο βασικό πλαίσιο για την HDR επεξεργασία όταν βγάζουμε μια selfie. Αντί να επιλέγει ένα πλαίσιο με μικρή ταχύτητα κλείστρου για να παγώσει την κίνηση και να διατηρήσει τις λεπτομέρειες, επιλέγει ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου.

Η εμπρόσθια κάμερα δεν διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, οπότε οι λήψεις με την ίδια ταχύτητα κλείστρου είναι πιο θολές από αυτές που λαμβάνονται με την οπίσθια κάμερα, η οποία όμως διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια λεπτομέρειας, κάτι που μοιάζει με εξομάλυνση στις φωτογραφίες της εμπρόσθιας κάμερας. Με το iOS 12.1 το σύστημα της κάμερας θα επιλέγει το πιο ευκρινές πλαίσιο βάσης για τη συγχώνευση του HDR κατά τη λήψη των selfies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*