Το iOS 12 με μια ματιά!

Χθες το βράδυ η Apple ανακοίνωσε επίσημα το νέο iOS 12, το οποίο εστιάζει στη βελτίωση της απόδοσης σε όλες τις συσκευές και κυρίως στις παλαιότερες. Έτσι το νέο λειτουργικό θα υποστηρίζεται από όλες τις συσκευές που τρέχουν το iOS 11, οι εφαρμογές θα φορτώνουν 2 φορές ταχύτερα, το πληκτρολόγιο θα ανταποκρίνεται στον μισό χρόνο και η κάμερα θα έχει 70% ταχύτερη εκκίνηση!

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο νέο Screen Time, που θα επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν άμεσα τον χρόνο που καταναλώνουν τα παιδιά τους σε εφαρμογές ή στο διαδίκτυο στην iOS συσκευή τους, μέσα από αναλυτικές αναφορές και σχετικά γραφήματα.

Με το iOS 12 η Apple κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο των διαφημιστικών εταιρειών καθώς αυξάνει τα επίπεδα ασφάλειας σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα του χρήστη στο Safari. Έτσι στα Share Βuttons και Comment Widgets δεν θα επιτρέπεται η παρακολούθηση του χρήστη κατά την περιήγηση του στις ιστοσελίδες, εκτός και εάν ο ίδιος δώσει σχετική πρόσβαση.

θα προστεθεί ένα αναβαθμισμένο σύστημα αναζήτησης στην εφαρμογή Φωτογραφίες, ενώ η νέα καρτέλα “Για Εσάς” θα εμφανίζει επιλεγμένες στιγμές από τη βιβλιοθήκη και παράλληλα θα προτείνει αυτόματα το διαμοιρασμό φωτογραφιών με άτομα που εμφανίζονται μέσα σε αυτές.

Το FaceTime θα υποστηρίζει ομαδικές ηχητικές και βίντεο κλήσεις με μέχρι και 32 άτομα. Το ARKit γίνεται ARKit 2 και βελτιώνεται με νέες λειτουργίες όπως το αναβαθμισμένο Face Tracking, τα ρεαλιστικότερα Renderings και το Multi-User AR. To Carplay αποκτά τη δυνατότητα χρήσης και άλλων εφαρμογών πλοήγησης πέραν των Apple Maps.

Τέλος τα Memoji αποτελούν την εξέλιξη των Animoji και έρχονται για να επιτρέψουν στον χρήστη να εκφράσει την προσωπικότητά του και τη διάθεσή του, ενώ και η χρήση της κάμερας μέσω της εφαρμογής των Μηνυμάτων ή του FaceTime εμπλουτίζεται με περισσότερα εφέ κειμένου, stickers κ.λ.π.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*