Δωρεάν εργαστήρια σε συνεργασία με το UTech Lab

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μας δραστηριότητας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εργαστήρια για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου που υλοποιούμε σε συνεργασία με το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου και την Enginius. Παρουσιάζουμε λοιπόν δύο εργαστήρια, το πρώτο με τίτλο “Swift Playgrounds: Εισαγωγή στην Swift“. Η γλώσσα προγραμματισμού Swift είναι μία από…

…τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γλώσσες προγραμματισμού. Στο εργαστήριο αυτό, οι μαθητές εισάγονται στις βασικές έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Swift μέσα από την εφαρμογή Swift Playgrounds. Κατανοούν τι είναι οι εντολές, οι αλληλουχίες, οι βρόγχοι και οι λογικές συνθήκες, χρησιμοποιούν τις σταθερές, τις μεταβλητές και τις συναρτήσεις, δημιουργούν τον δικό τους κώδικα και εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων. Τέλος, δημιουργούν μια απλή εφαρμογή στην πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών Xcode.

Επιπλέον παρουσιάζουμε εργαστήριο με τίτλο “iPhone Coding: Εισαγωγή στην δημιουργία εφαρμογών για iPhone“. Το Xcode είναι το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών για συσκευές που «τρέχουν» iOS, macOS, watchOS & tvOS-συσκευές όπως iPhone, iPad & iMac. Η ανάπτυξη εφαρμογών είναι ένα από τα επαγγέλματα του αύριο, καθώς ήδη σήμερα χιλιάδες προγραμματιστές χρησιμοποιούν το Xcode προκειμένου να διαθέσουν τις εφαρμογές τους, σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στο εργαστήριο αυτό, οι μαθητές γνωρίζουν το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών Xcode, χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Swift. Κατανοούν τι είναι τα outlet και τι τα action, ποια είναι τα διαθέσιμα εργαλεία στην βιβλιοθήκη του Xcode και ποιες οι ευκολίες που τους προσφέρονται, γράφουν δικό τους κώδικα και εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων.

Η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν. Για την συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469694, ενώ είναι προγραμματισμένες σειρές εργαστηρίων για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πατώντας εδώ, ενώ αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*