Δοκιμάσαμε το Quantiloop, διαβάστε για το setup μας [Video]

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για το Quantiloop, μια εφαρμογή που λειτουργεί όπως ένα hardware loop pedal, με την βοήθεια ενός MIDI foot controller. Εμείς δοκιμάσαμε την εφαρμογή και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Έτσι αποφασίσαμε να γράψουμε τις προσωπικές μας εντυπώσεις. Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να σας εξηγήσουμε το setup μας, τόσο στο hardware, όσο και στο software.

Συνδέουμε την κιθάρα μας σε μια audio κάρτα και πιο συγκεκριμένα στην Fast Track Pro της M-Audio. Χρησιμοποιούμε ένα powered usb hub και συνδέουμε σε αυτό την Fast Track Pro και το iPad με την χρήση του camera kit connection. Η κάρτα λειτουργεί στα 44,1kHz/16bit και την έξοδό της μπορούμε να την στείλουμε σε ακουστικά, ενισχυτή κ.λ.π. Για τον έλεγχο του Quantiloop χρησιμοποιούμε την Behringer FCB1010 – η οποία θα πρέπει να προγραμματιστεί έτσι ώστε να στέλνει CC notes -, συνδέοντας τo MIDI OUT της πεταλιέρας, στο MIDI IN της Fast Track Pro.

Σε ότι αφορά το iPad τώρα, χρησιμοποιώντας το Audiobus, οδηγούμε το σήμα της κιθάρας στο Bias FX και στην συνέχεια το στέλνουμε στο Quantiloop. Σε ότι αφορά την λειτουργία του, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Είναι αψεγάδιαστη και προσφέρει τέσσερα βασικά tracks, πάνω στα οποία φυσικά μπορούμε να έχουμε επιπλέον overdubs – ενώ προσφέρει μια σειρά από ευκολίες. Εντύπωση προκαλεί η άμεση απόκριση στις εντολές που στέλνουμε με το πόδι μας, μέσω της FCB1010 – όπως θα περιμέναμε από ένα πραγματικό loop pedal.

Στο σχετικό βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις ικανότητες που προσφέρει η τελευταία έκδοση. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να το κατεβάσετε, μπορείτε να πατήσετε εδώ. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*