[Αναλυτικό review] PES 2011 – Pro Evolution Soccer

Η νέα έκδοση PES 2011, του αγαπημένο soccer simulation της Konami, έγινε σήμερα διαθέσιμη και για την πλατφόρμα του iOS! Γνωρίστε το νέο PES 2011 για το iPhone το οποίο διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά – κάποια από τα οποία ήταν προτάσεις του PES Community.

Τα νέα χαρακτηριστικά του PES 2011:

Νέο Multiplayer Mode: Προκαλέστε τους φίλους σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε σε αγώνα, μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Βελτιωμένος ρεαλισμός: Η περαιτέρω βελτίωση της AI επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού. Νέες κινήσεις όπως διαιτητικές παρεμβάσεις ή πανηγυρισμοί γκολ και νέες τεχνικές κινήσεις (“κρέμασμα” του τερματοφύλακα, κεφαλιές “ψαράκι” κ.α.), προσφέρουν ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο ρεαλισμού.

Βελτιωμένα γραφικά: Νέα γήπεδα καθώς και διάφορες καιρικές συνθήκες, παρέχουν το τέλειο οπτικό περιβάλλον για συναρπαστικούς αγώνες.

Αποκλειστικές UEFA Club διοργανώσεις: Το PES 2011 περιλαμβάνει πολλές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες στα επίσημα UEFA Champions League & UEFA Europa League, ενώ μπορείτε πλέον να κατακτήσετε και το UEFA Super Cup Final.

Τιμή εφαρμογής 5.99 Ευρώ.

iTunes link

Άποψη iAppsHellas: Το νέο PES 2011 το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία – καθώς η νέα έκδοση για τις δημοφιλείς πλατφόρμες έχει να προσφέρει πολλές αλλαγές στους οπαδούς της σειράς της Konami. Το κατεβάσαμε άμεσα και αρχίσαμε να το δοκιμάζουμε. Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό review μας και δείτε και αρκετές screenshots.

Η πρώτη εικόνα είναι πως φέτος το μενού είναι ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο μενού του PS3! Σημαντική και η συμβατότητα με την multitasking ικανότητα του iOS4 – στην περίπτωση που θέλετε να τσεκάρετε κάτι και να ξαναγυρίσετε άμεσα στο παιχνίδι. Η πιο σημαντική προσθήκη πάντως είναι η νέα δυνατότητα του Multiplayer Mode.

Επιλέξαμε να παίξουμε ένα UEFA Champions League. Μια νέα προσθήκη είναι το Role Settings όπου μπορούμε να επιλέξουμε παίκτες για τα στημένα αλλά και τον αρχηγό της ομάδας.

Πριν την έναρξη μπούμε να δούμε την διάταξη της κάθε ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Στο παρακάτω screenshot βλέπετε πως είναι αρκετά ενημερωμένο το PES 2011 με τις τελευταίες ανανεώσεις των ομάδων. Εδώ πρέπει να πούμε πως οι Ελληνικές ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Όμως με την πρώτη σέντρα, βλέπουμε πως δεν έχουν αλλάξει και τόσο ριζικά τα πράγματα στο σημαντικότερο κομμάτι που φυσικά είναι το gameplay. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις, αλλά μια απαραίτητη προσθήκη είναι τα skill moves που και φέτος απουσιάζουν. Πάντως αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Μια επιπλέον ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η δυνατότητα αποθήκευσης και αναπαραγωγής replays – έτσι για να την… “λέτε” στην παρέα για τα γκολ που πετάξατε πρόσφατα!

Συμπέρασμα: Το PES 2011 έχει να “παίξει” απέναντι στο Real Football 2011 (3,99€) – που μάλλον είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση – αλλά και απέναντι στο πολύ βελτιωμένο FIFA 11 (3,99€). Το νέο multiplayer mode – τόσο μέσω Bluetooth όσο και μέσω WiFi – κυρίως, αλλά και μερικά νέα χαρακτηριστικά όπως η αποθήκευση των replays μπορούν να το βοηθήσουν να πραγματοποιήσει καλές πωλήσεις – αν και η τιμή του (5,99€) είναι η υψηλότερη του ανταγωνισμού.

1 Comment

  • 08/10/2010 at 11:21 // Reply

    After reading this Splendid website i decided to save it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*