Δοκιμάσαμε το νέο Remote app της Apple

Μπορεί το Apple TV 4G να το έχουμε στην κατοχή μας από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους, αλλά έπρεπε να περιμένουμε αρκετούς μήνες για να δοκιμάσουμε και την αντίστοιχη εφαρμογή για το iOS. Η νέα υλοποίηση της Apple μεταξύ των άλλων μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το iPhone μας για να ελέγχουμε το Apple TV 4G με την βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Siri.

TVRemote-in-hand

– Navigate Apple TV with touch gestures
– Quickly enter text, email addresses and passwords using the keyboard
– Ask Siri to find something great to watch, listen to or play
– Control the film, TV programme or song that’s currently playing
– Play games using the accelerometer and gyroscope
– Turn on Game Mode for simplified gaming controls

* iOS devices using iOS 9.3.2 or later
* Wi-Fi connection to Apple TV
* Apple TV (4th generation), using tvOS 9.2.1 or later
* Apple TV (3rd generation), using Apple TV Software 7.2.1
* Apple TV (2nd generation), using Apple TV Software 6.2.1

Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το iPhone ως χειριστήριο παιχνιδιών με τη βοήθεια του ενσωματωμένου επιταχυνσιόμετρου και γυροσκόπιου της συσκευής. Στην πιο πάνω λίστα μπορείτε να δείτε τις ευκολίες που προσφέρει αλλά και τις απαιτήσεις της εφαρμογής.

Στην πράξη πάντως η εφαρμογή μας απογοήτευσε. Η χρήση του Siri δεν είναι εφικτή στα Ελληνικά – κάτι που φυσικά το γνωρίζαμε – και αυτό που θα φανεί χρήσιμο στους Έλληνες χρήστες είναι η φωνητική υπαγόρευση. Η “απογοήτευση” που αναφέραμε προηγουμένως έχει να κάνει με την χρήση του iPhone ως χειριστήριο παιχνιδιών.

Σε αυτό το mode η οθόνη γυρίζει σε landscape θέση, αλλά πολλά παιχνίδια εμφανίζουν μήνυμα σφάλματος – σαν να μην αναγνωρίζουν το χειριστήριο -, ενώ αν η συσκευή σας δεν διαθέτει 3D Touch, τότε ακόμη και να συνδεθείτε κανονικά, το “χειριστήριο” δεν είναι λειτουργικό, καθώς δεν μπορείτε να πατήσετε “μέσα” την οθόνη του iPhone. Αυτό φυσικά αφορά τα παιχνίδια που υποστηρίζουν κάποια λειτουργία που απαιτεί πάτημα της οθόνης αφής στο κανονικό τηλεχειριστήριο.

Σίγουρα θα πρέπει να το κατεβάσετε εφόσον έχετε το Apple TV 4G – πατώντας εδώ -, αλλά περιμένουμε κάποιες βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View“, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*