Χρεώσεις τραπεζικών λογαριασμών μετά από Jailbreak!

Θα έχετε παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια δεν ασχολούμαστε με το Jailbreak. Η ασφάλεια των δεδομένων είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε επιπλέον ευκολία στην iOS συσκευή μας. Φαίνεται λοιπόν πως έχουμε απολυτό δίκιο, καθώς σειρά από δημοσιεύματα αναφέρουν χρεώσεις σε PayPal, Credit & Debit λογαριασμούς, αλλά και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς του Facebook!

Cydia-icon-iPhone-5s.jpg

Οι αναφορές έγιναν από χρήστες που πραγματοποίησαν Jailbreak με το κινεζικό PP Helper και διαπίστωσαν τα παραπάνω φαινόμενα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από την δήλωση του Saurik – δημιουργού του Cydia – που αφορά το συγκεκριμένο γεγονός:

I don’t particularly like the concept of installing the 25PP tool, as Chinese companies tend to have software that is pretty intrusive and even “combative” against competitor’s software, and in general I am concerned about the way people do signature stuff which is why I worked so hard to make Impactor be able to do all the signing and communication locally.

Με την συνεχή χρήση της συσκευής μας ακόμη και σε καθημερινές συναλλαγές, η ασφάλεια θα πρέπει να είναι η νο 1 παράμετρος. Δεν θα μπούμε σε ιδιαίτερες τεχνικές αναλύσεις – περισσότερα για την ασφάλεια που θα παρέχει το iOS 10 μπορείτε να διαβάσετε στο προηγούμενο άρθρο μας πατώντας εδώ -, αλλά καλύτερα θα ήταν να εμπιστευθείτε την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων στην Apple και σε κανέναν άλλον τρίτο. Για να το πούμε πιο απλά, καλύτερα μείνετε μακριά από το Jailbreak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*