Έξι χρόνια iAppsHellas!

Πέρασε άλλος ένας χρόνος από την πρώτη επίσημη του διαδικτυακού χώρου που δημιουργήσαμε, κάνοντας έτσι μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τους φίλους του iOS στην Ελλάδα. Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια ανεβάσαμε το πρώτο μας άρθρο και έχουμε πολλά να θυμηθούμε, μετά από τόσο καιρό. Αν λοιπόν θα θέλαμε να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό, θα λέγαμε πως περάσαμε άλλη μια γεμάτη σεζόν!

champagnesmall

Η iAppsHellas πέραν του blog, υλοποιεί για το iOS και το Android και τα τελευταία χρόνια έχουμε ανεβάσει μια σειρά από διάφορα projects, άλλα με το δικό μας Developer Account και άλλα για λογαριασμό τρίτων. Η επιτυχημένη συνεργασία μας με το iStorm συνεχίστηκε, καθώς μια σειρά από σεμινάρια σχετικά με το Xcode πραγματοποιήθηκαν στον άρτια εξοπλισμένο χώρο σεμιναρίων της εταιρείας, στην Πλατεία Κολωνακίου.

Την σεζόν 2015-2016 είχαμε την χαρά να προσφέρουμε ένα ανανεωμένο περιεχόμενο καλύπτοντας την νέα γλώσσα Swift, το Xcode 7 και το iOS 9, ενώ οι συμμετέχοντες γνώρισαν τη μοναδική εμπειρία που μόνο η Apple μπορεί να προσφέρει, αφού είχαν σε αποκλειστική διάθεσή τους όλη την ύλη του σεμιναρίου στο iTunes U!

Μέσω του iTunes U οι εκπαιδευτές μπορούν πλέον να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να διαχειρίζονται ολόκληρα μαθήματα – ακόμη και απευθείας στο iPad τους -, ενώ οι μαθητές είναι σε θέση μεταξύ των άλλων να ξεκινήσουν μια συζήτηση αλλά και να κάνουν κάποιες σχετικές ερωτήσεις, λαμβάνοντας τις σχετικές ενημερώσεις ακόμη και μέσω Push Notifications.

Το υλικό των μαθημάτων στην δική μας περίπτωση προερχόταν από διάφορες πηγές και μεταξύ των άλλων περιελάμβανε τα αναλυτικά παραδείγματα του κώδικα που παρουσιάσαμε στα σεμινάρια, τα links των σχετικών βιβλίων που έχει κυκλοφορήσει η Apple και μια σειρά από δικές μας υλοποιήσεις, που είναι ήδη διαθέσιμες στο AppStore.

Προχωρήσαμε όμως ακόμη περισσότερο την δραστηριότητα μας στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς ετοιμάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την Enginius, διαδικτυακά hands-on webinars, δίνοντας έτσι την δυνατότητα της εκμάθησης σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από την ευκολία του γραφείου ή του σπιτιού τους.

Εξακολουθούμε να σας ενημερώονουμε για τα δίαφορα νέα του χώρου, ενώ και φέτος δώσαμε μεγάλη έμφαση στις μουσικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο iOS, μεταφέροντάς σας τις εντυπώσεις μας από τα διαθέσιμα apps. Κλείνοντας θα θέλαμε ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και ελπίζουμε πως θα σας κρατάμε συντροφιά και την επόμενη χρονιά, μέσα από τις σελίδες του blog μας, μέσα από την iOS εφαμρογή, αλλά και μέσα από την παρουσία μας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Χρόνια πολλά iAppsHellas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*