Γνωρίστε το tvOS 10 με μια ματιά! [Video]

Ο Eddy Cue στην παρουσίαση της έκδοσης 10 του tvOS κατά την διάρκεια του Keynote στο WWDC 2016, δήλωσε πως υπάρχουν ήδη 6.000 native εφαρμογές για το Apple TV 4G. Όπως είναι φυσικό, τόσο οι προγραμματιστές, όσο και οι χρήστες περίμεναν να μάθουν ποιες είναι οι επιπλέον βελτιώσεις που θα κάνει διαθέσιμες η Apple με το νέο tvOS. Παρακάτω θα βρείτε λοιπόν όλες τις νέες προσθήκες που έχει ετοιμάσει η εταιρεία από το Cupertino.

tv4g_remote

To Siri έρχεται ακόμη πιο αναβαθμισμένο και δίνει την δυνατότητα της αναζήτησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, μέσα από ακόμη πιο πολύπλοκα ερωτήματα. Επιπλέον μέσω του Siri ο χρήστης μπορεί να ψάξει και στο YouTube. Μια απλή αλλά χρήσιμη λειτουργία είναι το Dark mode. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε για να μετατρέψετε σε μαύρο το φόντο, αντί του λευκού που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα – κάτι που θα το εκτιμήσετε ιδιαίτερα, αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Το επανασχεδιασμένο Apple TV Remote app, φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά του Siri – χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο της iOS συσκευής -, ενώ φυσικά μπορείτε επίσης να εισαγάγετε κείμενο και με την βοήθεια του πληκτρολογίου. Το νέο Single Sign-on σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τον έλεγχο της ταυτότητας μία φορά για όλες τις εφαρμογές και κάθε συμβατή εφαρμογή με το Apple TV που έχετε ήδη κατεβάσει για το iOS, θα εμφανιστεί αυτόματα στο Apple TV.

Τέλος υπάρχει και κάτι που η Apple δεν ανέφερε, αλλά πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Η απαίτηση για συμβατότητα των παιχνιδιών με το Siri Remote στο Apple TV, έχει πλέον αφαιρεθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα MFi χειριστήρια θα υποστηρίζονται πιο εύκολα, ενώ περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο οικονομικές λύσεις στην αγορά, οι οποίες θα κάνουν πιο φιλικό το παιχνίδι στο Apple TV 4G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*