Σημαντικές βελτιώσεις έφερε το iOS 9.3 στην εκπαίδευση

Συνήθως στα «ψιλά γράμματα» των παρουσιάσεων της Apple κρύβονται πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και το event της προηγούμενης εβδομάδας με τίτλο Let us loop you in δεν αποτελεί εξαίρεση. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο νέο προϊόν, αλλά στις νέες προσθήκες που έγιναν διαθέσιμες με την έλευση του iOS 9.3 και αφορούν το όραμα που έχει η εταιρεία από το Cupertino για την εκπαίδευση.

Chemistry Teacher with Students in Class

Η εταιρεία κυκλοφόρησε τον Education Deployment Guide – έναν οδηγό για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο εκπαιδευτικός να εκμεταλλευτεί όλα τα νέα εργαλεία που έχει κάνει διαθέσιμα η εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τον οδηγό στο iBooks, πατώντας εδώ.

iOS 9.3 provides a streamlined way to deploy and manage devices for schools and institutions of all sizes. This guide covers the steps involved to deploy iPad successfully in both one-to-one and shared device environments. You’ll learn how to prepare your infrastructure, set up and deploy iPad, and enable teachers in their classrooms.

Ταυτόχρονα διαθέσιμη έγινε και η νέα εφαρμογή Classroom, μια νέα υλοποίηση της Apple που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να διαχειριστεί με απλό και εύκολο τρόπο μια τάξη μαθητών. Η εφαρμογή είναι και αυτή διαθέσιμη δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.

Classroom turns your iPad into a powerful teaching assistant, helping a teacher guide students through a lesson, see their progress, and keep them on track. With Classroom, you can easily launch the same app on every student device at the same time or launch a different app for each group of students. Classroom helps teachers focus on teaching so students can focus on learning.

Θα πρέπει εδώ να διευκρινίσουμε πως τόσο το βιβλίο όσο και η εφαρμογή αφορούν ιδρύματα που θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της Apple για την εκπαίδευση των μαθητών τους. Σε περίπτωση που θέλετε να οργανώσετε κάποιο μάθημα γενικού ενδιαφέροντος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes U – όπως έχουμε κάνει εμείς για τα σεμινάρια του Xcode που διοργανώνουμε.

Αύριο μάλιστα θα παρουσιάσουμε και το webinar αρχαρίων που απευθύνεται σε όσους έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού υπολογιστή και θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της δημιουργίας εφαρμογών για iPhone & iPad. Περισσότερα θα βρείτε πατώντας εδώ, ενώ αύριο θα ανεβάσουμε και ένα σχετικό θέμα. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πιο πάνω links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*