Οι εντυπώσεις μας από την χρήση του Apple TV 4G

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα γράφουμε κώδικα για το Apple TV 4G. Θα θέλαμε όμως να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις που έχουμε αποκομίσει από την χρήση της συσκευής στην καθημερινότητα μας, σαν οικιακοί χρήστες. Η διαφορά που θα παρατηρήσει αρχικά ο κάτοχος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, είναι φυσικά το νέο remote control.

tv4g_remote

Μπορεί να μην σας αφήσει με το στόμα ανοικτό, αλλά είναι σε θέση να διαβάζει ακόμη και touch gestures και έτσι να βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε καθημερινά το Apple TV 4G – ενώ οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει είναι απαραίτητες για το χαρακτηριστικό που κάνει την διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, δηλαδή τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από το ειδικό store της Apple.

Οι εφαρμογές – που είναι γραμμένες και αυτές με το ίδιο εργαλείο που υλοποιούνται όλα τα apps για το οικοσύστημα της Apple – μπορούν να αποτελούν ξεχωριστές λύσεις ή ακόμη και να συνεργάζονται με εφαρμογές που τρέχουν στο iOS για παράδειγμα. Μια από τις πιο βασικές κατηγορίες είναι τα παιχνίδια και εκεί θα εστιάσουμε, καθώς θα πρέπει δώσει μάχη με τους ανταγωνιστές για να κερδίσει ένα κομμάτι της αγοράς.

Η σύγκριση θα μπορούσε να γίνει με ένα PS3, το οποίο προσφέρεται στην Ελληνική αγορά σε παρεμφερή τιμή. Τα γραφικά του TV box set της εταιρείας από το Cupertino μπορούν να χτυπήσουν στα ίσια την κονσόλα της Sony, αλλά δεν διαθέσιμη προς το παρόν η γκάμα παιχνιδιών που έχει η Ιαπωνική εταιρεία, ενώ το χειριστήριο του Apple TV 4G είναι έξυπνο, αλλά δεν είναι φιλικό στα παιχνίδια. Υπάρχουν αυτή την στιγμή ελάχιστες 3rd party λύσεις για να μπορέσετε να παίξετε με κάποιο κανονικό χειριστήριο, αλλά είναι πολύ δαπανηρές.

Ένα επιπλέον θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει την Apple είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Στην συσκευή των 32GB ή των 64GB δεν αποθηκεύονται μόνο τα saves σας, αλλά και ολόκληρο το παιχνίδι. Ίσως ένα μοντέλο με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, να ήταν μια καλή σκέψη. Η αλήθεια είναι πως το Apple TV 4G μπορεί να κάνει κάποια πράγματα που μια παιχνιδομηχανή δεν μπορεί, αλλά και το αντίστροφο – άρα θα πρέπει να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε από μια αγορά που θα βάλει ένα επιπλέον κουτί στο σαλόνι σας.

Πιστεύουμε πως στο μέλλον η ανάπτυξη εφαρμογών θα δώσει πραγματική ώθηση στο Apple TV 4G, ενώ θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις μερίδιο από την αγορά του gaming. Το μοντέλο με τα 32GB κοστίζει στην Ελλάδα 199 Ευρώ, ενώ το μοντέλο με 64GB κοστίζει 259 Ευρώ. Αν ψήνεστε και θέλετε να μας ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στην διάθεσή σας. Καλή χρονιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*