Αξίζει να κάνω Jailbreak την συσκευή μου;

Πρόσφατα έγινε διαθέσιμο το Jailbreak για το iOS 9, αλλά μετά και το πρόσφατο θέμα με το XcodeGhost malware, το οποίο βρέθηκε σε μια σειρά από εφαρμογές, το θέμα που τίθεται είναι αν πρέπει να προχωρήσουμε στην διαδικασία, καθώς είναι πιθανό να εκθέσουμε την συσκευή μας σε κακόβουλο λογισμικό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους πιθανούς κινδύνους, συνεχίστε την ανάγνωση…

pangu-ios9

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα σε ότι αφορά το Jailbreak: Δεν πρόκειται για μια διαδικασία που μας επιτρέπει απλώς να κατεβάζουμε πειρατικό λογισμικό, αλλά για την δυνατότητα που έχουμε να τροποποιήσουμε ακόμη περισσότερο την συσκευή μας. Με όποιο τρόπο όμως και να χρησιμοποιήσετε το Jailbreak, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επιτρέπετε την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν έχουν περάσει από τους ελέγχους του AppStore.

Πολύ εύκολα έτσι μπορεί μια εφαρμογή να δημοσιοποιήσει προσωπικά σας στοιχεία – ακόμη και με τις δικλείδες ασφαλείας που διαθέτει το iOS 9. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε εφαρμογές αποκλειστικά από το AppStore. Αν όμως έτσι και αλλιώς είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε σε Jailbreak, τότε δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ. Θα βρείτε το Pangu 9 και σχετικές οδηγίες. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*