Οι διαφορές του βιομηχανικού σχεδιασμού των προϊόντων

Η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει αυτή την έκφραση; Στην περίπτωση των διαφορών του βιομηχανικού σχεδιασμού των προϊόντων της Apple και της Samsung, ταιριάζει όσο τίποτα άλλο. Τα παιδιά του nextsmartphone έχουν τις λεπτομέρειες από την άμεση σύγκριση των τελευταίων μοντέλων και μας παρουσιάζουν τις χαοτικές διαφορές που υπάρχουν.

galaxy-s6-bottom-alignment

Ο Jony Ive, αντιπρόεδρος βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple, έχει αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία που δίνουν στα υλικά, τη συναρμογή τους και τις λεπτομέρειες του design. Όλοι όσοι αγαπάμε τα προϊόντα της εταιρείας, γνωρίζουμε καλά την τελειότητα των λεπτομερειών, ακόμα και σε σημεία που βρίσκονται στο εσωτερικό τους, που σπάνια ή ποτέ θα δούμε. Πρόκειται για μία παράδοση του Κουπερτίνο και από τους βασικούς λόγους που επιλέγουμε Apple.

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ακριβές συσκευές άλλων εταιρειών, έχουν διαπιστώσει ότι οι προσπάθειες τους υστερούν σε αυτόν τον τομέα πολύ συχνά. Εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στις συσκευές της Samsung, που αν και θέλει να ανταγωνιστεί τις premium συσκευές της Apple, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν πάντα απογοητευτικά.

Ακόμα και σήμερα, που υποτίθεται πως η Κορεατική εταιρεία έχει προσπαθήσει πολύ να αλλάξει επίπεδο προσφέροντας premium υλικά στα Galaxy S6, ο σχεδιασμός, η συναρμογή των υλικών και η υλοποίηση παραμένουν χαμηλότερα από τα στάνταρ της Apple. Ευτράπελα έχουμε συναντήσει συχνά, αλλά αυτό που συμβαίνει στο S6 και S6 Edge είναι πραγματικά για κλάματα.

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την ανάγνωση του άρθρου δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ, ενώ αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*