Επαλήθευση δύο βημάτων σε FaceTime & iMessage

Μια ευχάριστη μίνι έκπληξη μας περίμενε σήμερα, καθώς διαπιστώσαμε πως η Apple πλέον χρησιμοποιεί την επαλήθευση δύο βημάτων – το γνωστό Two-Step Verification – και κατά την σύνδεσή μας στο FaceTime και στο iMessage. Το σενάριο πάντως είναι κάπως διαφορετικό σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί η αντίστοιχη προστασία όταν συνδέεστε στο iCloud, όπου απλά ο χρήστης λαμβάνει έναν τετραψήφιο κωδικό στην φορητή του συσκευή.

security_key

Στην περίπτωση που ο χρήστης είναι ήδη συνδεδεμένος στο FaceTime ή στο iMessage με την iOS συσκευή του, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι επιπλέον, αλλά αν αποσυνδεθεί και επιχειρήσει να συνδεθεί ξανά, η Apple απαιτεί από αυτόν να συνδεθεί στο λογαριασμό του στο διαδίκτυο και να δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στην υπηρεσία.

Η Apple παρουσίασε την επαλήθευση δύο βημάτων το 2013, θέλοντας έτσι να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών. Θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε πως η επαλήθευση των δύο βημάτων για το FaceTime και το iMessage δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στους Έλληνες χρήστες. Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*