Μερικές σκέψεις για τις διαστάσεις των νέων iPhone…

Σε χθεσινό μας post κάναμε μια αναφορά στην λύση του προβλήματος που αφορά την χρήση της συσκευής με το ένα χέρι – το οποίο με την χρήση του νέου gesture “Reachability” δεν απασχολεί πλέον τους χρήστες του iPhone 6 Plus. Τα παιδιά του nextsmartphone έχουν πάει την συζήτηση ένα βήμα παραπέρα και μας παρουσιάζουν τις απόψεις τους σχετικά με τις διαστάσεις των νέων iPhone 6/6 Plus.

Compare_smartphone_sizes

Όταν παρουσιάστηκε το iPhone 5 το 2012, θυμάμαι είχα μια μικρή ικανοποίηση για τη μεγαλύτερη οθόνη των 4 ιντσών και μια μεγαλύτερη απογοήτευση, αφού οι όποιες ελπίδες μου για μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη δεν επαληθεύτηκαν. Εκείνη την εποχή θεωρούσα ιδανικό μέγεθος οθόνης τις 4.5 ίντσες, πιστεύοντας ότι η Apple θα μπορούσε να προσφέρει τέτοιο μέγεθος οθόνης σε μια συσκευή χωρίς πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Η Apple όμως συνεχίζοντας συντηρητικά, προχώρησε σε μια καλοδεχούμενη, αλλά μικρότερη από την επιθυμητή αύξηση του μεγέθους της οθόνης. Λόγω της αλλαγής του σχεδιασμού ανά διετία, μείναμε στο ίδιο μέγεθος και την επόμενη χρονιά με το iPhone 5s.

Σήμερα, η σύγκριση του μεγέθους της οθόνης με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές δεν είναι πλέον οδυνηρή, αφού η Apple προχώρησε με το iPhone 6 στις 4.7 ίντσες, το μοντέλο που αφορά τους περισσότερους από εμάς, και με το iPhone 6 Plus στις 5.5 ίντσες, για να καλύψει ένα ακόμα μέρος των απαιτήσεων των καταναλωτών. Παρά τις υστερικές κραυγές που ακούγονται γύρω μου, όλα αυτά είναι μία απολύτως φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αφού οι αποφάσεις που πήρε η Apple βασίζονται στο τι είναι καλύτερο για τους πελάτες της.

Κάποιοι ξεχνούν ότι τα τηλέφωνα μας έχουν τρεις διαστάσεις. Η Apple κατάφερε να προσφέρει ένα iPhone με οθόνη 4.7 ιντσών αυξάνοντας ελάχιστα τον όγκο της νέας συσκευής, διατηρώντας με το νέο σχεδιασμό την άνετη χρήση της συσκευής στις περισσότερες καθημερινές συνθήκες. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κάτι τέτοιο φαίνονταν σαν ένα άπιαστο όνειρο, αλλά όσοι θα πιάσουν το iPhone 6 στα χέρια τους σε λίγες ημέρες θα το διαπιστώσουν. Μια νέα έκδοση του γνωστού διαφημιστικού σποτ Physics για το iPhone 5 θα μπορούσε άνετα να ταιριάξει και στο iPhone 6.

Οι περισσότεροι θέλαμε ένα iPhone με μεγαλύτερη οθόνη, αλλά δεν θέλαμε να ξεφύγουμε σε μέγεθος, ώστε η το iPhone μας να συνεχίσει να είναι εύχρηστο. Πιστεύω πως υπάρχουν κάποια όρια για τη εύκολη χρήση μιας συσκευής, τουλάχιστον εγώ έχω τα δικά μου. Την καλύτερη εικόνα για το συνολικό όγκο μιας συσκευής αποκτάμε πολλαπλασιάζοντας τις τρεις διαστάσεις της. Το αποτέλεσμα βεβαίως δεν είναι απόλυτα ακριβές, αφού δεν μπορούν να υπολογιστούν οι όποιες καμπύλες που μειώνουν τον όγκο και την αίσθηση του όγκου.

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την ανάγνωση του άρθρου δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ, ενώ αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το πιο πάνω link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*