Apple Watch: Μάθετε τα πάντα… [Video]

Οι περισσότεροι φίλοι της Apple περίμεναν με αγωνία το πρώτο wearable της εταιρείας και αυτή δεν τους απογοήτευσε. Το νέο έξυπνο ρολόι της αποτελεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση – σε ότι αφορά τις έξυπνες συσκευές μέχρι σήμερα – και είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει τα σχόλια γενικότερα της αγοράς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το Apple Watch.

apple-watch

Αρχικά λοιπόν, το λειτουργικό του Apple Watch δεν αποτελεί απλά μια παραλλαγή του iOS 8 σε πιο μικρή συσκευή. Πρόκειται για το Watch OS που περιέχει πολλές καινοτομίες όπως η χρήση του πλευρικού κυκλικού πλήκτρου – το οποίο λειτουργεί περίπου όπως το home button του iPhone, αλλά θυμίζει το κουρδιστήρι που υπάρχει στα απλά ρολόγια –, που επιτρέπει την επιλογή και ρύθμιση ακόμη και της πιο μικρής λεπτομέρειας. Το Apple Watch προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες όπως η εμφάνιση σημαντικών ενημερώσεων αλλά και σημαντικών ειδοποιήσεων όπως είναι οι κλήσεις, τα SMS & τα emails – ενώ διαθέτει και δυνατότητα απάντησης.

H εφαρμογή των χαρτών θα έρχεται με δυνατότητα πλοήγησης και ειδοποίηση για το πότε πρέπει να στρίψετε – χωρίς καν να χρειάζεται να κοιτάτε το ρολόι -, ενώ η εφαρμογή “φωτογραφίες” θα σας επιτρέπει να βλέπετε τις φωτογραφίες σας – μάλλον μέσω iCloud. Η επικοινωνία με την συσκευή μπορεί να γίνει και χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή – όπως είπαμε προηγουμένως -, καθώς το Taptic Engine φροντίζει να σας ειδοποιήσει για τυχόν ενημερώσεις μέσω ενός απαλού παλμού στον καρπό σας.

Η φόρτιση γίνεται μέσω ενός μαγνητικού επαγωγικού φορτιστή – που βασίζεται στο Mag safe των Macbook -, ενώ θα διαθέτει Infrared, φωτισμό LED και φωτοαισθητήρες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα του χρήστη και μπορούν να συλλέξουν τα βιομετρικά του στοιχεία. Σε συνεργασία με το επιταχυνσιόμετρο, το GPS και το Wi‑Fi του iPhone, μπορεί να καταγράφει κάθε φυσική δραστηριότητα. Η οθόνη είναι flexible ώστε να μπορεί να καταλαβαίνει την διαφορά του απλού tap, από την παρατεταμένη πίεση – αντιδρώντας και διαφορετικά.

Θα διαθέτει μια σειρά από διαφορετικά customization, θα επιτρέπει την διαχείριση της αναπαραγωγής μουσικής από άλλες iOS συσκευές και θα προσφέρει την δυνατότητα της χρήσης του Siri. Με την λειτουργία Walkie-Talkie θα υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ 2 Apple Watch, και θα μπορείτε να ζωγραφίσετε κάτι στην οθόνη του Apple Watch και ο φίλος σας να το δει στην οθόνη του δικού ή να του στείλτε τον παλμό της καρδιά σας! Οι εφαρμογές οι οποίες θα είναι προεγκατεστημένες είναι οι εξής:

– Activity
– Workout
– Calendar
– Maps
– Passbook
– Music
– Apple TV & iTunes
– Remote Camera
– Stopwatch
– Timer
– Alarm
– World Clock
– Stocks
– Weather
– Photos
– Siri
– Settings

Για εμάς τους Developers όμως το σημαντικότερο είναι το νέο WatchKit – το νέο API που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εφαρμογές για το ρολόι και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές του. Σημαντικό ρόλο στην χρησιμότητα του Apple Watch παίζει και το κομμάτι του Health and Fitness – που σας επιτρέπει να οριοθετήσετε τις καθημερινές σας αθλητικές και μη δραστηριότητες. Η ενσωματωμένη εφαρμογή “Workout” παρουσιάζει χρήσιμες πληροφορίες κατά την άσκηση σας, όπως τον ρυθμό του τρεξίματος και τις θερμίδες που καίτε. Επίσης περιλαμβάνει την εισαγωγή κάποιον στόχων που θέλετε να εκπληρώσετε, αλλά και λειτουργία ενημερώσεων και ειδοποιήσεων.

Στα ψιλά γράμματα που μερικές φορές κρύβουν σημαντικές πληροφορίες μπορούμε να δούμε πως το Apple Watch θα υποστηρίζει τη λειτουργία “Hand-off” σε συνεργασία με το νέο iOS 8, θα υποστηρίζει και το Apple Pay υποστηρίζοντας και τα iPhone 5S, iPhone 5C & iPhone 5 που από μόνα τους δεν έχουν αυτή την δυνατότητα!

Το Apple Watch θα γίνει διαθέσιμο σε 2 μεγέθη και σε 3 εκδόσεις – την απλή, την Sport και τη 18K Gold – και θα ξεκινάει από τα $349. Επιπλέον θα υπάρχει μια σειρά από λουράκια – πλαστικά, δερμάτινα και από αλουμίνιο – για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε πως η ύπαρξη ενός iPhone είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το Apple Watch και τα υποστηριζόμενα μοντέλα είναι τα iPhone 5/5C/5S/6/6 Plus. Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες θα βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*