Δείτε πως κλέβουν τα pin πιστωτικών με iPhone! [Video]

Πολλές φορές ακούμε για διάφορους τρόπους που βρίσκουν οι επιτήδειοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό μας λογαριασμό ή πως μπορούν να μάθουν τους προσωπικούς μας κωδικούς. Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσουμε για το τρόπο με τον οποίο μπορεί να μας κλέψουν το pin από την πιστωτική ή την χρεωστική μας κάρτα, με την βοήθεια της τεχνολογίας των υπερύθρων και ενός iPhone.

flir_one_case

Όπως επισημαίνει ο Mark Rober στο σχετικό βίντεο, οι κλέφτες μπορούν να αγοράσουν απλά μια θήκη θερμικής απεικόνισης για το iPhone τους – όπως το μοντέλο FLIR ONE, για το οποίο περισσότερα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ – και να κλέψουν οποιονδήποτε κωδικό εισάγετε σε κάποιο πλαστικό πληκτρολόγιο.

Φυσικά και η θήκη δεν κυκλοφόρησε με αυτό το σκεπτικό, αλλά πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μάλιστα αν η εικόνα είναι πολύ πρόσφατη, τότε οι επιτήδειοι έχουν πάνω από 80% πιθανότητες να βρουν τον σωστό κωδικό – σύμφωνα και με μελέτη του UC San Diego. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Μια λύση σύμφωνα με τον Mark είναι να ακουμπήσουμε – χωρίς να πατήσουμε – και τα υπόλοιπα πλήκτρα, ενώ δεν διατρέχουμε αυτόν τον κίνδυνο όταν χρησιμοποιούμε μεταλλικά πληκτρολόγια από ΑΤΜ τραπεζών, τα οποία από την φύση τους αντανακλούν τις υπέρυθρες. Αν διαβάζετε την είδηση μέσω της εφαρμογής μας για το iOS, τότε πατήστε το κουμπί ενεργειών που υπάρχει επάνω και δεξιά και επιλέξτε “Open as Web View” ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πιο πάνω links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*