Η ανανέωση των εφαρμογών στο υπόβαθρο, θέλει προσοχή…

Με την κυκλοφορία του iOS 7, οι Developers απέκτησαν πρόσβαση σε ένα νέο χαρακτηριστικό που υπάρχει στις ρυθμίσεις. Πρόκειται για την “Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο” και είναι μια λειτουργία που επιτρέπει σε εφαρμογές να ενημερώνουν τα δεδομένα του περιοδικά στο παρασκήνιο. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν ποιες εφαρμογές θα ενημερώνονται, αλλά και οι προγραμματιστές μπορούν να ελέγχουν τη συχνότητα των ενημερώσεων ώστε να προσφέρουν μια ιδανική εμπειρία χρήσης για τις υλοποιήσεις τους.

botnetweather

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι είναι μια ταχύτερη και πάντα up-to-date εμπειρία για τους χρήστες, αλλά ο προγραμματιστής David Smith προειδοποιεί ότι η υπερβολική χρήση του νέου χαρακτηριστικού μπορεί να έχει μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το κόστος των servers.

My first example of this was when I added Background Fetch to Check the Weather. A weather app’s primary function is displaying up-to-the-minute, constantly changing data so in my initial iOS 7 update I experimented with adding highly frequent background updates. The result was far more dramatic than I’d expected. Here are my weather API requests (which cost 0.01¢ per request) per day once the update went live. I saw an immediate jump in traffic, roughly 16x normal. Suffice to say I immediately had to scale back on my requested update frequency.

O Smith δημοσίευσε το παραπάνω διάγραμμα που δείχνει μια τεράστια αύξηση στις αιτήσεις προς τον server του και φυσικά και στο αντίστοιχο κόστος, μετά την εφαρμογή της ανανέωσης στο παρασκήνιο στην εφαρμογή για τον καιρό που έχει δημιουργήσει. Περισσότερα σχετικά με τις εντυπώσεις του Developer θα βρείτε στο blog του, πατώντας εδώ.

Αν λοιπόν γράφετε εφαρμογές και θέλετε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη δυνατότητα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον αριθμό των ανανεώσεων, ενώ φυσικά και σαν απλοί χρήστες θα πρέπει να επιλέξετε ποιες από τις εφαρμογές που το υποστηρίζουν θέλετε να το χρησιμοποιούν, καθώς η συνεχής ενημέρωση κοστίζει τόσο σε data plan, όσο και σε μπαταρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*