Ανοίξτε την πόρτα του ξενοδοχείου με το iPhone σας

Θυμάστε τον εξαιρετικό Χρόνη Εξαρχάκο που πριν από αρκετές δεκαετίες φωνάζοντας “Bαγγέλη”, μπορούσε με την εφεύρεσή του να κλείσει μια πόρτα; Σήμερα το iPhone σας είναι σε θέση να κάνει ακριβώς το ανάποδο, δηλαδή να ανοίξει για εσάς την πόρτα των δωματίων σε κάποια ξενοδοχεία. Διαβάστε παρακάτω τι γράφει η Wall Street Journal:

aloft

Guests arriving at the Aloft Hotel in Manhattan or one in Silicon Valley will soon be able to do something hotels have dreamed about offering for years: walk past the check-in desk and enter their rooms by using a smartphone as a room key.

The boutique hotel brand from Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. plans to offer this feature at two hotels, in the Harlem neighborhood and in Cupertino, Calif., before the end of the quarter.

Guests at these properties will receive a message on a Starwood app containing a virtual key, which will unlock the door with a tap or twist of their phone through the use of Bluetooth technology. The company says the iPhone 4s or newer models and the Android phones running 4.3 or newer will be compatible.

Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων Aloft στο Μανχάταν ή στην Silicon Valley θα είναι σύντομα σε θέση να παρακάμψουν το check-in και θα μπορούν να πάνε κατευθείαν στο δωμάτιό τους, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για το iPhone, η οποία θα μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα του δωματίου τους.

Η λειτουργία του συστήματος θα βασίζεται στην τεχνολογία Bluetooth και θα είναι συμβατή με το iPhone 4S ή νεότερα μοντέλα. Η χρήση της εφαρμογής δεν έχει σαν στόχο μόνο τον έλεγχο της κλειδαριάς, αλλά θα είναι σε θέση να άλλαξει κάπως την γενικότερη λειτουργία του ξενοδοχείου. Η WSJ μάλιστα αναφέρει ότι το ξενοδοχείο Aloft θα ξεκινήσει τη νέα υπηρεσία μέσα σε αυτό το τρίμηνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*