Γιατί η Apple πουλάει το iPad 2 ακόμη;

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανέβηκε στο allthingsd και αναφέρεται στην επιλογή της Apple να συνεχίσει να παράγει και να πουλάει το iPad 2 – ναι, μια συσκευή που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια και που δεν διαθέτει Retina οθόνη. Όπως καταλαβαίνεται η συσκευή θα κλείσει τα 3 χρόνια στην αγορά το επόμενο έτος και όμως θα βρίσκετε ακόμη στα ράφια των κατασημάτων προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή σε όσους ψάχνουν για ένα tablet. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που η Apple το πουλάει ακόμη;

ipad-2-white-2

Next month, Apple will begin selling two next-generation iPads — the iPad Air and a new and mightier iPad mini, yet it will continue to sell the iPad 2, a device that has been on the market since March of 2011.

Why keep a nearly three-year-old tablet in the iPad line? Because it continues to sell fairly well.

According to new research from Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), even as more consumers gravitate to the Retina displays and speedy chips of the top end of the iPad line, plenty are happy enough with the iPad 2.

Μα απλά ότι… μπορεί να το πουλήσει ακόμα και σήμερα! Σύμφωνα με μια έκθεση από την CIRP, το iPad 2 εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα σεβαστό ποσοστό των iPad που πωλούνται στην αγορά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις του iPad 2 στην αμερικάνικη αγορά έφτασαν το 22% των συνολικών πωλήσεων του tablet της Apple.

CIRP_iPad_sales_Sept2013-640x363

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την μεγάλη περίοδο της συσκευής στην αγορά έχει παίξει και ο dual core Apple A5 processor που διαθέτει το iPad – κάτι που του επιτρέπει να παραμένει μέσα στον ανταγωνισμό, ενώ από την άλλη προσφέρει μια οικονομική λύση στις 10 ίντσες που τρέχει iOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*