Περί απόκρισης ο λόγος…

Διαβάσαμε πρόσφατα για ένα πρωτότυπο benchmark που αφορά τη μέτρηση της ταχύτητας και της απόκρισης των οθονών αφής, που πραγματοποιήθηκε από την Agawi. Με την χρήση ενός ειδικού οργάνου που ανέπτυξε η εταιρεία, ήταν εφικτό να μετρηθεί το “minimum app response time” (MART) – δηλαδή η “καθυστέρηση” από τη στιγμή που θα ακουμπήσει ο χρήστης την οθόνη, μέχρι τη στιγμή που θα το αναγνωρίσει και θα το παρουσιάσει στην οθόνη η συσκευή.

touchmarks-iphone-5-twice-as-fast-e1379888303196-640x454

Agawi’s Touchscope was built in-house to get multiple samples of touchscreen response times very quickly, the Touchscope measures App Response Time (ART) by capturing the time delta between activation of the Force Sensitive Resistor on the glove and the Light Sensitive Resistor positioned over the device. The Touchscope is based on the Arduino platform and uses easily available electronic components so it’s easy for any electronics hobbyist to replicate. The specs and code will be released soon.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς το iPhone 5 είναι έως και δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με Android και Windows Phone συσκευές – ενώ ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές μετρήσεις στο νέο iPhone 5S των 64-bit. Σε εμάς δεν προκαλεί καμία εντύπωση, καθώς έχουμε δοκιμάσει διάφορες συσκεύες σε καθημερινή χρήση και γνωρίζουμε την απόκρισή τους.

AgawiTest

Τεχνικά όμως και σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως είναι τα υλικά κατασκευής των οθονών αλλά κυρίως στο ότι το iOS είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα το διαθέσιμο hardware. Για να το πάμε λίγο πιο μακριά, η αργή απόκριση της οθόνης του Android σε συνδυασμό με το audio latency που ζει και βασιλεύει στο λειτουργικό της Google, δίνει μια πολύ απλή εξήγηση σχετικά με τον λόγο που το iOS διαθέτει μια σειρά από απίστευτες μουσικές εφαρμογές, οι οποίες προς το παρόν απέχουν από το Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*