Εγκαίνια iStorm: Το iAppsHellas ήταν εκεί! [Part 2]

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο του καταστήματος. Στο τέλος του post υπάρχει η κουβέντα που κάναμε με τον κο Τσανακαλιώτη. Πρώτα όμως, ας πάμε μια βόλτα στο εσωτερικό του καταστήματος. Μόλις περάσουμε την είσοδο του καταστήματος θα βρεθούμε μπροστά στα stands με τα iPod & τα iPhone 4. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τις μουσικές ικανότητες των iPods – αλλά και τις επιδόσεις τους στον τομέα του gaming -, ενώ όπως είναι φυσικό όλοι κολλάνε με τη νέα Retina Display του iPhone 4.
Δεξιά και αριστερά υπάρχει ολοκληρωμένη η σειρά των προσωπικών υπολογιστών της Apple, ενώ στο κέντρο του καταστήματος μπορούμε να βρούμε διάφορα χρήσιμα accessories.Στο βάθος του καταστήματος βρίσκονται τα ταμεία, ενώ οι σκάλες μας οδηγούν στον πρώτο όροφο ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενήσει τις επερχόμενες παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Έτσι οι χρήστες μπορούν να γνωρίσουν πρώτοι τα νέα προϊόντα, να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες με ενδιαφέροντες ομιλητές και να αξιοποιήσουν καλύτερα τα αγαπημένα τους προϊόντα Apple, εμβαθύνοντας στις δυνατότητες και τις λειτουργίες τους.Η είσοδος στο κατάστημα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, όπως φαίνεται παρακάτω. Το σκηνικό θύμιζε έντονα νυκτερινό club, όπου οι επισκέπτες έπρεπε να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να τους δοθεί η δυνατότητα να επισκεφτούν τον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.


Ακολουθεί και η κουβέντα που κάναμε με τον υπεύθυνο του καταστήματος, κο Τσανακαλιώτη.


Αρχικά να σας καλωσορίσουμε στο iStorm. Βρισκόμαστε στο πρώτο Apple Premium Reseller Store στην Ελλάδα. Το κατάστημα αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους χρήστες της Apple στην Ελλάδα. Διαθέτουμε το κατάλληλο προσωπικό για να υποστηρίξουμε όλες τις απαιτήσεις αλλά και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις των χρηστών της Apple και πιστεύουμε πως με τα προϊόντα, το κατάστημα και κυρίως το προσωπικό μας, θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε κάθε προσδοκία του Έλληνα χρήστη.

Υπάρχουν σχέδια για άλλα καταστήματα, σωστά:

Η εταιρεία έχει κάποιες σκέψεις, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Αναμένονται όμως ανακοινώσεις πολύ σύντομα.

Χθες πραγματοποιήθηκε το Music Event της Apple. Νέα προϊόντα, νέο iOS, να τα πάρουμε λίγο με την σειρά; Εκτός της 4.1 που θα είναι διαθέσιμη σε μερικές ημέρες, ανακοινώθηκε η 4.2, η οποία θα προσθέσει την Ελληνική υποστήριξη στο iPad. Πότε περιμένουμε επίσημα το iPad στην Ελλάδα;

Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάποια ημερομηνία συγκεκριμένη να ανακοινώσουμε. Και εμείς αναμένουμε το iPad με πολύ μεγάλη προσμονή. Ανυπομονούμε να το φέρουμε στο κατάστημά μας και να το διαθέσουμε στο Ελληνικό κοινό. Περιμένουμε να το χρησιμοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους χρήστες της Apple. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ένδειξη – αλλά σίγουρα δεν θα αργήσει.

Η δεδομένη υποστήριξη των Ελληνική της Apple, είναι ένα ακόμα θετικό σημάδι;

Αναμφίβολα.

Νέα iPod. Αυτά πότε έρχονται;

Ανακοινώθηκαν χθες και είδαμε πολλές αλλαγές. Το iPod Nano με το νέο TouchScreen είναι εκπληκτικό. Φαίνεται από την συσκευασία, ακόμα και χωρίς να το ανοίξεις, η διάθεση που έχεις να το πιάσεις στα χέρια σου, να το χρησιμοποιήσεις. Νομίζω ότι θα προσφέρει μια touch εμπειρία ανάλογη του iPhone και γενικότερα του iOS. Με την έλευση του TrackPad, φαίνεται πως αυτή η μοναδική εμπειρία της Apple, περνάει σε όλες τις συσκευές.

Κάτι τελευταίο; Θα υπάρξει υποστήριξη Apple TV στην Ελλάδα;

Είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε και εμείς γίνουν συστηματικές βελτιώσεις σε θέματα υποδομής, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Πάντως πιστεύω πως η Apple θα μας εκπλήξει ευχάριστα και σε αυτή την περίπτωση.

Το νέο Apple TV προσφέρει μια τελείως διαφορετική εμπειρία και ο μέσος χρήστης θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει πιο εύκολα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο Apple TV, έτσι και αλλιώς είναι μια συσκευή η οποία βρίσκει πάρα πολλές χρήσεις. Μπορούμε να το χρησιμοποήσουμε σαν media player, μπορούμε να κάνουμε streaming ταινίες, μουσική και φωτογραφίες από τον προσωπικό μας υπολογιστή. Είναι μια συσκευή που ήδη κοσμεί τα σπίτια πολλών χρηστών της Apple. Προσωπικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από το δικό μου Apple TV.

Ένας καταναλωτής στην Ελλάδα, ακόμα και να μην διαθέτει την υπηρεσία ενοικίασης, θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει σαν ένα μεσάζοντα, μεταξύ των iDevices που διαθέτει και της τηλεόρασής του.

Μιλώντας σας καταναλωτής και όχι από την θέση που βρίσκομαι, έχω να σας πω το εξής: Μου αρέσει πραγματικά να βρίσκομαι με τον MacBook Pro στο σαλόνι μου και να μεταδίδω οποιασδήποτε μορφής media στην τηλεόρασή μου.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σας. Καλή συνέχεια…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*