Τράπεζα Κύπρου: Μπορούσαν και καλύτερα…

Η εφαρμογή της Τράπεζας Κύπρου για το iOS κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη με μια δωρεάν, φιλική και εύκολη στην χρήση υλοποίηση. Η εφαρμογή σας δίνει πρόσβαση στο 1Bank – internet banking – της τράπεζας και σας προσφέρει την δυνατότητα να πραγματοποιείτε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Επιπλέον μπορείτε εύκολα να βρείτε το πλησιέστερο ATM ή το πλησιέστερο κατάστημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρος, ενώ μπορείτε να διαλέξετε ένα ΑΤΜ που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε και κάποιες επιπλέον λειτουργίες.

Μπορείτε να αναζητήσετε το ΑΤΜ που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ανάλογα με την συναλλαγή που θέλετε να υλοποιήσετε ή μπορείτε απλά να επιλέξετε να δείτε όλες τις διευθύνσεις, ταξινομημένες κατά το είδος των υπηρεσιών, από την τρέχουσα θέση σας.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια ένα διαδραστικό χάρτη για να πλοηγηθείτε σε αυτή την συγκεκριμένη διεύθυνση. Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ κάνει χρήση του GPS.

iTunes link

Άποψη iAppsHellas: Θα μπούμε άμεσα στο θέμα χωρίς σάλτες. Είμαστε πελάτες στην Τράπεζα Κύπρου και περιμέναμε μια καλύτερη υλοποίηση, έχοντας χρησιμοποιήσει αντίστοιχες υλοποιήσεις. Αρχικά θα έπρεπε να υποστηρίζει μαζί με την Αγγλική γλώσσα και τα Ελληνικά, την στιγμή που μιλάμε για μια τράπεζα που δραστηριοποιείτε τόσο έντονα σε Κύπρο και Ελλάδα. Τόσο η περιγραφή της εφαρμογής στο AppStore όσο και η ίδια η εφαρμογή μιλάει μόνο Αγγλικά.

Το χειρότερα όμως είναι η χρήση του 1Bank. Δυστυχώς μόλις επιλέξετε το internet banking της τράπεζας, η εφαρμογή σας «πετάει» στον Mobile Safari, σε μια συγκεκριμένη σελίδα της τράπεζας Κύπορυ! Αφού έχουν φτιάξει μια touch έκδοση του site και δεν ακολούθησαν την επιλογή μιας native υλοποίησης, θα μπορούσαν τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουν έναν embedded browser – κάτι που θα παρουσιάσουμε στο επόμενο xCode σεμινάριο. Ακόμα και η επικοινωνία μέσω email, ΔΕΝ γίνεται μέσα από την εφαρμογή!

Αν και έγινε διαθέσιμη πρόσφατα η πρώτη αναβάθμιση, αυτά τα… «προβλήματα» δεν λύθηκαν. Περιμένουμε σε επόμενο update να δούμε τουλάχιστον αυτές τις βελτιώσεις, ώστε να μπορούμε να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με μια εφαρμογή, αντίστοιχη του μεγέθους της τράπεζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*