Πως να δοκιμάσετε το CloudOn στο iPad σας!

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε μιλήσει για το CloudOn, την εφαρμογή η οποία φέρνει το Microsoft Office στο iPad σας, ενώ επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με το λογαριασμό σας στο Dropbox αλλά και το Box. Σήμερα λέμε να σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από την υπηρεσία, αλλά και τον τρόπο για να την δοκιμάσετε.

Όπως σας είχαμε πει, η εφαρμογή προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στο Ελληνικό AppStore και δεν υποστηρίζεται εκτός ΗΠΑ και Καναδά. Αν θέλετε να την δοκιμάσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Αμερικάνικο AppStore και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://www.unblock-us.com/. Διαβάστε παρακάτω λοιπόν τι θα πρέπει να κάνετε…

Προχωρήστε σε εγγραφή στην υπηρεσία – με μηνιαίο κόστος $4.99 – ή δοκιμάστε το free trial και δηλώστε το email σας. Στο iPad σας θα πρέπει να αλλάξετε το DNS του δικτύου σας, σε αυτό που σας δίνει η υπηρεσία και που στην περίπτωσή μας για την Ευρώπη, είναι η διεύθυνση 109.123.80.171.

Αφού το κάνετε αυτό, πλοηγηθείτε στη αρχική σελίδα της υπηρεσίας, επιλέξτε Check Service και περιμένετε να λάβετε την σχετική επιβεβαίωση. Τώρα πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CloudOn!

Εμείς το δοκιμάσαμε μέσω WiFi και μπορούμε να σας πούμε πως η εμπειρία χρήσης του Word αλλά και του Excel που δοκιμάσαμε, είναι ταχύτατη και περισσότερο κοντά – για να μην πούμε ταυτόσημη – της εμπειρίας που προσφέρει ένα desktop Word ή Excel, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε δοκιμάσει – τουλάχιστον σε ότι αφορά τις παρεχόμενες δυνατότητες. Επίσης εντύπωση μας έκαναν μικρές προσθήκες, όπως τα βελάκια μετακίνησης που είναι ενσωματωμένα στο πληκτρολόγιο οθόνης – και τα οποία βολεύουν πολύ, κατά την επεξεργασία κειμένου.

Η συνέργια με το Dropbox αλλά και το Box σας επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση των αρχείων σας, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι συνεργάτες σας. Ο Adobe Reader αλλά και το πρόγραμμα προβολής αρχείων σας επιτρέπουν να ανοίξετε και να δείτε σχεδόν κάθε τύπο αρχείου όπως PDF, PSD, JPG, PNG, GIF – βελτιστοποιώντας έτσι την εμπειρία χρήσης.

Αν θα θέλαμε να μιλήσουμε για κάποια προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε, αρχικά θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως όσο χρησιμοποιείτε το unblock-us, δεν θα είστε σε θέση να προσπελάσετε την υπηρεσία εκτός του WiFi σας, ενώ ο τόνος στα Ελληνικά είναι εφικτός μόνο με παρατεταμένο πάτημα του γράμματος.

Αν έχετε τυχόν απορίες και ερωτήσεις, είμαστε στην διάθεσή σας…

3 comments

  • 10/10/2012 at 15:00 // Reply

    Η συγκεκριμένη υπηρεσία παίζει και με συσκευές στις οποίες δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα VPN, δηλαδή στο Apple TV?

  • 10/10/2012 at 14:53 // Reply

    Εγώ χρησιμοποιώ το Unotelly για το CloudOn αλλά και για μπλοκαρισμένα κανάλια όπως το Netflix και το BBC iPlayer. Το προτίμησα από το Unblockus γιατί μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε 3G και δημόσια δίκτυα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*