Πως να δοκιμάσετε το Google Music στο iOS, στην Ελλάδα!

Σας είχαμε πληροφορήσει για την επίσημη έναρξη του Google Music, ενώ είχαμε κάνει και μια αναφορά στο gMusic, μια native iOS Google Music Player εφαρμογή, που σας δίνει πρόσβαση στην μουσική βιβλιοθήκη που έχετε στον λογαριασμό σας στο Google Music.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε άλλη μια εναλλακτική λύση έναντι του iTunes Match, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στην Ελλάδα, καθώς θα σας εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς το Google Music, ενώ θα σας μεταφέρουμε και τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα, από την χρήση του. Συνεχίστε να διαβάζεται λοιπόν…

Η λογική του Google Music είναι πολύ απλή. Μέσω του browser σας, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο https://music.google.com/ και να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό. Για να ανεβάσετε τα τραγούδια σας, θα πρέπει να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή που τρέχει σε PC & Mac, η οποία αναλαμβάνει να συγχρονίσει το περιεχόμενο της μουσικής βιβλιοθήκης με την υπηρεσία στο «σύννεφο». Όπως καταλαβαίνετε, όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των τραγουδιών που θέλετε να ανεβάσετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε.

Ένα σημείο στο οποίο υπερέχει έναντι του Amazon Cloud Player – εκτός του ότι είναι εντελώς δωρεάν –, είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής των κομματιών σας, άμεσα από το iPad και το iPhone / iPod Touch, καθώς η HTML έκδοση του player για touch συσκευές, υποστηρίζει πλήρως το Safari app.

Μάλιστα, το πρώτο που θα σας ζητηθεί μόλις δοκιμάσετε το Google Music στην iOS συσκευή σας, είναι να επιτρέψετε στο Safari app να μεγαλώσει το cache του, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Μια εναλλακτική λύση στην αναπαραγωγή της μουσικής σας είναι το gMusic, με το οποίο σας έχουμε… ψιλοζαλίσει το τελευταίο καιρό. Αν και δεν είναι απαραίτητο, πέρα από κάποια επιπλέον «καλούδια» που προσφέρει, υλοποιεί την λειτουργία «simultaneous listen and download», δίνοντάς σας την δυνατότητα να ακούσετε τα τραγούδια που θέλετε, ακόμα και off line. Άρα, δεν χάνετε τίποτα να το τσεκάρετε.

Είναι όμως πολύ πιθανό να μην έχετε πρόσβαση, είτε κατά την εγγραφή σας είτε κατά την χρήση της υπηρεσίας, καθώς η IP σας δεν είναι εντός των ΗΠΑ. Ο έλεγχος δεν γίνεται πάντα και έχει τύχει να μπορέσουμε να συνδεθούμε χωρίς να χρειάζεται η λύση που θα περιγράψουμε παρακάτω.

Θυμάστε την λύση που σας είχαμε περιγράψει για το πως μπορείτε να έχετε Netflix σε όλες τις iOS συσκευές σας; Για να μην το ψάχνετε, αντιγράφουμε από το αντίστοιχο θέμα:

Για λυθεί αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να “ξεγελάσουμε” το Netflix, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία http://www.unblock-us.com/. Απλά, προχωρήστε σε εγγραφή στην υπηρεσία – με μηνιαίο κόστος $4.99 – ή δοκιμάστε το free trial και δηλώστε το email σας. Το trick είναι απλό. Σε κάθε συσκευή που θέλετε να δείτε Netflix, θα πρέπει να αλλάξετε το DNS του δικτύου σας, σε αυτό που μας δίνει η υπηρεσία και που στην περίπτωσή μας είναι η διεύθυνση 109.123.80.171

Αφού το κάνετε σε μια συσκευή, για παράδειγμα στο iPhone σας, πλοηγηθείτε στη αρχική σελίδα της υπηρεσίας, επιλέξτε Check Service και περιμένετε να λάβετε την σχετική επιβεβαίωση. Τώρα πλέον μπορείτε να δείτε Netflix στο iPhone, αλλά επιπλέον έτσι ενεργοποιήσαμε την υπηρεσία και για το Apple TV 2G. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε στο Apple TV 2G, είναι να πάμε στις ρυθμίσεις τις συσκευής Settings > General > Network > Configure TCP/IP > Configure Manually και χωρίς να μεταβάλουμε τις ρυθμίσεις IP & Subnet να επιλέξουμε την διεύθυνση 109.123.80.171 στην τιμή του DNS.

Απλά αντικαταστήστε στο παραπάνω οδηγό την υπηρεσία του Netflix με το Google Music, και το Apple TV 2G με το iPhone ή το iPad. Αν θέλετε αν δοκιμάσετε απλά το Google Music, δοκιμάστε το free trial του unblock-us.

Αυτό που μας έχει χαλάσει μερικές φορές είναι η αδυναμία εκτέλεσης της υπηρεσίας όταν δεν χρησιμοποιούμε το τρικ του unblock-us, κάτι όμως που δεν ισχύει πάντα, καθώς άλλες φορές η υπηρεσία είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε IP ή από την 3G σύνδεση της συσκευής μας. Ίσως αργότερα να ανοίξει σε όλες τις χώρες, οπότε δεν θα χρειαζόμαστε το unblock-us.

Σε άμεση σύγκριση με το Amazon Cloud Player, υπερτερεί καθώς είναι δωρεάν και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε όλες τις iOS συσκευές σας χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για αγορά native iOS εφαρμογής, αλλά από την άλλη υπάρχει το limitation των 20.000 τραγουδιών που δεν έχει το Amazon Cloud. Όχι πάντως πως 20.000 είναι λίγα!

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την υπηρεσία και έχετε προβλήματα, ενημερώστε μας. Αν έχετε δοκιμάσει το Google Music, θα χαρούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*